Otomotiv İhracatında Yüzde 12 Azalış

Otomotiv İhracatında Yüzde 12 Azalış
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Türkiye'nin otomotiv endüstrisi ihracatı yüzde 12 azalarak 2,6 milyar dolar olarak kaydedildi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), yaptığı açıklamada, otomotiv endüstrisi ihracatının yüzde 12 azalarak 2,6 milyar dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Otomotiv Sektöründe İhracat Gerilemesi: İşte Detaylar

Türkiye ihracatında önemli bir paya sahip olan sektörde alt gruplar şu şekilde sıralandı: tedarik endüstrisi ihracatı 1 milyar 50 milyon dolar, binek otomobil dış satımı 942 milyon dolar, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatı 394 milyon dolar, otobüs-minibüs-midibüs ihracatı 177 milyon dolar ve çekiciler ihracatı ise 30 milyon dolar olarak kaydedildi.

En büyük pazarlar arasında Birleşik Krallık 322 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer alırken, Almanya 319 milyon dolarla ikinci ve Fransa 315 milyon dolarla üçüncü oldu. Avrupa Birliği ülkelerine yapılan ihracatta yüzde 12'lik bir azalma görülürken, diğer Avrupa ülkelerine olan ihracat ise yüzde 14 arttı. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, bayram tatilinin etkisiyle haziran ayında genel bir ihracat azalışı yaşandığını belirtirken, yılın ilk altı ayında toplam ihracatlarının yüzde 2,3 artarak 17,7 milyar dolara ulaştığını açıkladı.