Ramazanda 1 Milyon Kişiye Ulaşma Hedefleniyor

Ramazanda 1 Milyon Kişiye Ulaşma Hedefleniyor
Deniz Feneri Derneği, "Bağışlayın Bereketlensin" sloganıyla yürüttüğü ramazan çalışmaları kapsamında 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, uzun yıllardır dünyanın çeşitli mazlum coğrafyalarına ramazan yardımları ulaştırılırken, bu yıl da Türkiye'de ve dünyada 3 kıta 25 ülkede yardım faaliyetleri gerçekleştirilecek.

"Bağışlayın Bereketlensin" sloganıyla çalışmalarına başlayan derneğin faaliyetlerinden Afrika, Asya, Orta Doğu ve Balkanlar dahil 1 milyon ihtiyaç sahibinin istifade etmesi amaçlanıyor.

Deniz Feneri; Afganistan, Bangladeş, Filistin, Lübnan, Somali, Sudan ve Yemen'in de aralarında bulunduğu 25 ülkede gıda kolisi dağıtımı yapacak. Koli içeriği, dağıtım yapılacak ülkelerin beslenme alışkanlıkları dikkate alınarak oluşturulacak.

Türkiye'de dağıtılacak kumanya paketlerinde temel gıda ürünleri yer alırken, yurt içinde ihtiyaç sahibi 50 bin aileye gıda kartı dağıtılması planlandı. Bağışçılar, yapacakları 130 liralık destekle bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek.

- Ramazan çalışmalarında çocuklar da unutulmadı

Ramazan ayı kapsamında çocuklara yönelik çalışmalar da planlayan dernek, yurt içi ve yurt dışında 10 binlerce yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafetler hediye edecek. Hayırseverler, 1050 liraya bir çocuğun bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek.

Ramazan boyunca yetimlere yönelik iftar programları ve "İslam Dünyası Yetimler Günü" olarak kabul edilen ramazanın 15'inci günü, 25 ülkede yetim sofraları kurulup, bayramlık ve yetim harçlığı dağıtılacak.

Deniz Feneri, hayırseverlerin adak, akika ve şükür kurbanlarını da keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Adak kurban bedeli yurt içinde 7 bin 500, yurt dışında 3 bin 200 lira olarak belirlendi.

Dernek, bağışçılardan emanet aldığı zekat ve fitreleri de ramazanda on binlerce kişiye ulaştırmayı hedefliyor.

​​​​

Kaynak:Anadolu Ajansı