TÜ'de 13. Uluslararası Trakya Aile Hekimliği Kongresi Yapıldı

TÜ'de 13. Uluslararası Trakya Aile Hekimliği Kongresi Yapıldı
Trakya Üniversitesinde 13. Uluslararası Trakya Aile Hekimliği Kongresi gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) Merkez Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Prof. Dr. Serdar Öztora, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte kongreyi 13. defa Trakya Üniversitesinde gerçekleştirmenin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Dünya Aile Hekimleri Örgütünün 102 ülkede toplamda 500 bin aile doktoru olduğunu aktaran Öztora, kongrenin amacının, Avrupa çapında aile hekimlerine ve genç doktorlara ulaşmak, birincil sağlık ve hastalıkları önleme çalışmalarının ülkeler arasında örneklerini tartışmak ve çalışma alanlarında yeni araştırmalar ve fikirlere ulaşmak olduğunu vurguladı.

Öztora, kongrenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti ve bilim dünyasına hayırlı olmasını diledi.

Copenhang Üniversitesi EUROPREV Başkanı Prof. Dr. John Brodersen da etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kongreye, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamdi Nezih Dağdeviren, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı