TRAKYALI İŞ İNSANLARI İÇİN EĞİTİM VE PROJE SEFERBERLİĞİ

TRAKYALI İŞ İNSANLARI İÇİN EĞİTİM VE PROJE SEFERBERLİĞİ
2019 yılında kurulan ve bölgemizin en önemli sektörlerinden biri olan tohumculuk sektöründe faaliyet gösteren tarımsa girişimci ve iş insanları tarafından kurulan TRAKTOD, kısa süre içerisinde yaptığı başarılı çalışmaların...

2019 yılında kurulan ve bölgemizin en önemli sektörlerinden biri olan tohumculuk sektöründe faaliyet gösteren tarımsa girişimci ve iş insanları tarafından kurulan TRAKTOD, kısa süre içerisinde yaptığı başarılı çalışmaların sonuçlarını görmeye devam ediyor.

Trakya Kalkınma Ajansı’nın da desteği ile yapılan başarılı etkinlikler sonucunda yerli ve yabacı birçok kuruluşla iş birliğinde bölgeye yararlı projeler geliştirmeyi çok önemli bir sosyal sorumluluk olarak gören TRAKTOD, bu anlamda özellikle yakın dönemde tüm dünyayı etkileyen pandemi krizi sebebi ile tarım, gıda ve tohumculuk sektörlerinin ve bu sektörlerin yerel ve bölgesel kalkınmadaki değerine verilen öneme dikkat çekmek için önemli çalışmalar yürütüyor.

TRAKTOD Başkanı İbrahim Toruk yürütülen çalışmaları “TRAKTOD olarak ekonomik ve sosyal politikaların özellikle nitelikli insan kaynağı ile faydalı amaçlara ulaşacağına inanıyoruz. Ayrıca daralan ekonominin ve artan işsizliğin çaresi olarak bölgemize uygun yeni girişimlerin önünün açılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda bu yılbaşından itibaren düzenlemeye başladığımız eğitim programlarından birini 6-10 Temmuz 2020 tarihleri arasından Tekirdağ Ramada Otel’de beş gün süren bir etkinlikle sürdürdük. Alman Konrad Adenuer Stiftung Türkiye Temsilciliği iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz “Kadın Girişimciliğinde Yol Haritaları – Kooperatfiçlik ve Kendi İşini Kurmak” konulu eğitim programı ile dünyada ve ülkemizde kadın girişimciliği, yerel ve bölgesel kaynakların girişimcilik yolu ile ekonomiye kazandırılması için başarılı iş modelleri, bireysel ve kollektif açıdan iş kurmanın başarı kriterleri, kooperatifçilik, şirketleşme ve yeni normalin getirdiği üretim ve pazarlama stratejileri, tasarım kültürü, inovasyon, ürün ve hizmet analizleri, yerellik ve ihracat kavramları üzerine etkili ve keyifli bir eğitim programını başarı ile tamamladık” şeklinde tanımladı. Etkinliğin açılığı Konrad Adenuer Stiftung Türkiye Temsilcilisi Sayın Walter Glos ve TRAKTOD Başkanı İbrahim Toruk tarafından yapıldı.

Konrad Adenuer Stiftung Türkiye Temsilcilisi Walter Glos yaptığı konuşmada Türkiye ve Almanya arasından süregelen tarihsel bağların bu gün için yeni iş birlikleri açısından önemli bir fırsat olduğunu, AB ve Gümrük Birliği kapsamında çok önemli iki partner ülke olarak her alanda işbirliğinin önemine vurgu yaparak, Tekirdağ’da TRAKTOD ile işbirliğinde gerçekleştirilen bu eğitim programının gördüğü ilgiden memnun olduğunu, sonuçlarının bölgenin ve iki ülkenin yakınlaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.

Trakya Kalkınma Ajansı, Ziraat Odaları ve belediye temsilcileri tarafından da izlenen, Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy ve Edirne’den, toplam 30 kadın katılımcının katıldığı eğitim programı ülkemizde kadın çalışmaları alanında yaptığı eğitim programları ile tanınan İş İnsanı, Eğitimci ve İş Koçu Cüneyt Örkmez tarafından gerçekleştirildi.

Yapılan bu program Konrad Adeneuer Stiftung Türkiye Temsilciliği ve proje yürütme kapasitesine sahip yerel kuruluşlar işbirliğinde Türkiye genelinde sürdürülen eğitim projesinin Trakya ayağı olarak büyük bir ilgi ile tamamlandı. Eğitime beş tam gün ve toplam 40 saat süre ile katılan katılımcılara, eğitim sonunda TRAKTOD ve KAS onaylı sertifikaları takdim edildi. Ayrıca TRAKTOD tarafından tüm katılımcılara TRAKTOD fahri gönüllük beratı verilerek, bölgenin gelişmesi için yapılacak projeler için sosyal medya gurupları oluşturulması ve etkili iletişimin devamı kararlaştırıldı.

Eğitim sonrası Trakya Bölgesinde kurulacak yeni kooperatifler ve işletmeler için devlet desteklerinden ve uluslar arası fonlardan yararlanma, bilgi ihtiyaçlarının giderilmesi ve eğitim, danışmanlık, mentorlük ve koçluk desteği sağlanması için projelerin devamına karar verildi.

Eğitim programı boyunca Tekirdağ ve çevresinde üretim yerleri, turistik yerler ve yerel işlemeler yanında Trakya Kalkınma Ajansı, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi ziyaret edildi. Ayrıca eğitim katılımcıları ile birlikte topluca Ziraat Fakültesi tarla gününe katılım sağlandı. Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ve TRAKTOD temsilcileri ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakultesi Dekanı makamlarında ziyaret edildi, işbirliği ve proje olanakları geliştirmek üzere akşam yemeklerinde bir araya gelindi.