2024 Yılı Sosyal Yardım Zamları! O Ay Yükselecek

2024 Yılı Sosyal Yardım Zamları! O Ay Yükselecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlara 2024 yılında hangi oranda zam yapacağı merak ediliyor.

Nisan ayına girilmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerine ilişkin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Nisan ayında da evde bakım maaşı, aile destek paketi ödemesi, sosyal ve ekonomik destek ödemesi gibi toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlar iletiledikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından duyurular yayınlanacak. Söz konusu destekler için bekleyiş sürerken, sosyal yardımların hangi tarihlerde ne kadar yükseleceği de merak edilen konular arasında yer alıyor.

2024 Temmuz Sosyal Yardım Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine altı ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yaptığı için 2024 yılında da temmuz ayında sosyal yardımlarda artışa gidilecek. Ocak ayında altı aylık enflasyon verisine göre memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş destek ödemelerinin yüzde 50'ye yakın oranda zamlandığını belirtmişti. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde altı aylık enflasyon verisinin belli olmasının ve memur maaş zammının açıklanmasının ardından bakanlık destek ödemelerindeki artış oranına ve zamlı desteklerin tutarlarına dair kamuoyunu bilgilendirecek.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

2024 Nisan Aile Bakanlığı Ödemeleri

Temmuz ayında sosyal yardım ödemelerinin hangi oranda yükseleceğine dair araştırmalar gerçekleştirirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın nisan ayında vereceği sosyal yardımlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerini genellikle ay ortasında hesaplara yatırıyor. Bu durumda 10 Nisan’da aile destek paketinin, 15 Nisan'da evde bakım maaşının, 15 ile 20 Nisan tarihleri arasında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesi beklenirken, 10 Nisan'da başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesinde destek ödemelerinin sağlanmasına ilişkin herhangi bir karar alınması durumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamalarda bulunabilir.

Haber Editörü