Maskelerinizi Hazırlayın Yeniden Geliyor! DSÖ Yeni Pandemiyi Bu Sözlerle Duyurdu

Maskelerinizi Hazırlayın Yeniden Geliyor! DSÖ Yeni Pandemiyi Bu Sözlerle Duyurdu
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs sonrasında DSÖ’den kritik bir uyarı daha geldi. İşte maskeleri aratacak o uyarı…

Dünya Sağlık Örgütü’nün yeni uyarısı tüm dünyada yeni bir tedirginlik yarattı. Geçtiğimiz yıllara damga vuran Covid-19 salgınında dünya genelinde 7 milyondan fazla kişi yaşamını yitirmişti. Maskelerle dolaşıldığı, uygulamalar ile kontrollerin yapıldığı bu tartışmalı süreç şu an için sona erdi. Ancak yeni pandemi riskleriyle ilgili yapılan açıklamalar DSÖ’den geldi.

Covid-19 Sonrası Yeni Pandemi Geliyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yeni pandemi uyarısında bulundu. Yeni bir salgının her an tüm dünyaya yayılabileceğini belirten DSÖ, bu açıklaması ile aynı zamanda yeni bir tartışma da başlattı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus tarafından yapılan açıklamalarda yeni pandemi riskinin olduğu ve her an büyük bir patlak verilebileceği ifade edildi. Pandemi riskinde kaynağın ve virüsün ne olduğuna dair bir açıklama yapılmaması ise tepki çekti.

dso-yeni-pandemiyi-bu-sozlerle-duyurdu.jpg

Ghebreyesus açıklamasında "Hazır olun yeni pandemi geliyor ve bu sadece an meselesi" diyerek uyarısını yaparken yeni pandemi sürecinin korona virüsün yeni bir mutasyonu mu olacağı yoksa yepyeni bir virüs kaynağı mı olduğu bilinmiyor. DSÖ’nün tartışma yaratan bu açıklaması sonrasında daha detaylı bir basın bildirinin yayınlanması çağrısı yapıldı.

Korona Virüs 774 Milyon Kişiyi Etkilemişti

Küresel çapta koronavirüs salgınında 774 milyondan fazla kişi etkilenmişti. 7 milyon kişinin ölümüyle sonuçlanan bu trajik dönem pek çok tartışmaya da yol açmıştı. Aşılar, virüsün etkileri üzerine dünyanın dört bir yanından farklı görüşler gelirken bazı aşıların ciddi riskler içerdiği de sonradan ortaya çıkmıştı.

dso-yeni-pandemiyi-bu-sozlerle-duyurdu-001.jpg

2019 yılının aralık ayının Çin’de başlayıp dünyaya yayılan bu virüs sonrasında yeni bir virüs uyarısının da yapılmış olması şu anda herkeste tedirginlik yaratmış durumda.