SGK 344 Sözleşmeli Personel Başvuruları Başladı! 60 Puan Alan Bile Alınacak

SGK 344 Sözleşmeli Personel Başvuruları Başladı! 60 Puan Alan Bile Alınacak
SGK 344 sözleşmeli personel alım duyurusu geldi. İşte SGK 344 sözleşmeli personel şartları ve detaylar…

Sosyal Güvenlik Kurumu için yeni personel alımı duyuruldu. Kamu tasarruf tedbirleri kapsamında ihtiyaç duyulan kadar personel alımı yapılacak. Ancak şartların düşük tutulması daha fazla kişinin şansını arttırmış durumda. Başvurular bugün itibariyle başlarken 14 Haziran’a kadar başvuru ekranlarının açık kalacağı duyuruldu.

SGK 344 Sözleşmeli Personel Başvuru Şartları Neler?

SGK 344 sözleşmeli personel alımı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ilk duyuruyu yaptı. Ardından Resmi Gazete’de de yayımlanan ilanlarda 344 sözleşmeli personel alımı yapılacağı belirtildi. Branşlara göre dağılım ise şöyle;

  • 260 büro personeli
  • 69 destek personeli
  • 14 koruma ve güvenlik görevlisi
  • 1 teknisyen

Çoğunluğun büro personeli olduğu alımlarda başvuru yapacaklar için 2022 yılında yapılan KPSS puanları esas alınacak. 2022 KPSS puanı en az 60 olan adaylar başvuru yapabilecek.

sgk-344-sozlesmeli-personel.jpg

SGK 344 Sözleşmeli Personel Başvurusu Nasıl Yapılır?

14 Haziran’a kadar açık kalacak başvuru ekranları için e-Devlet Sosyal Güvenlik Kurumu Kariyer Kapısı üzerinden online olarak işlem yapılacak. Herhangi bir yazılı, kuruma doğrudan müracaat gibi bir başvuru süreci yaşanmayacak. SGK internet sayfası ve kariyer kapısı üzerinden tüm detayları duyurulacak olan alımlarda 14 Haziran sonrasında değerlendirme süreci başlatılacak.

Bakan Işıkhan X’ten Duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni alımla ilgili detayları X hesabından da duyurdu. SGK için 344 kişilik kadro yetersiz bulunsa da tedbirlerin uygulandığı bir dönemde personel alımının yapılması dikkat çekti.