Yeniden Satışa Çıktı Tartışmalar Başladı! Patiswiss Olayı Nedir?

Yeniden Satışa Çıktı Tartışmalar Başladı! Patiswiss Olayı Nedir?
Türkiye’de büyük tartışmalar yaratan Patiswiss olayı yeniden gündeme geldi. Peki Patiswiss olayı nedir? Patiswiss yeniden mi satışa çıktı?

Marketlerden alınan ürünlerde ortaya çıkan istenmeyen durumlar, sosyal medyada hemen yer buluyor. Kısa sürede büyük tepki çeken bu durumlarda ise markaların yaklaşımı büyük önem taşıyor. Son dönemlerde Patiswiss ile Türkiye’nin gündemine gelen bu durum yeniden tartışmalara yol açtı. Önceki olayları bilmeyenler ise Patiswiss olayı nedir, Patiswiss’e ne oldu gibi soru işaretlerini gündeme getirdi.

Patiswiss Olayı Nedir?

Patiswiss olayı, bir kullanıcının paylaşımı ile başladı. Patiswiss marka bir ürünü alan kullanıcı, çikolatadaki beyazlaşma ve küflenmeyi sosyal medyaya taşıdı. Bu duruma karşı markanın ılımlı bir yaklaşımda bulunması bekleniyordu. Ancak o dönemde Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu "Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de linkedinde paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın prim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin.” demesiyle tartışma alevlendi.

patiswiss-olayi-nedir.jpg

Patiswiss’in yaşadığı bu durum sonrasında CEO Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu görevinden istifa etti. Pek çok market ise bu marka ürünleri satıştan kaldırdı. Ancak yeni dönemde sosyal medyada yer alan yeni paylaşımlar Patiswiss olayının yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

Patiswiss Ürünleri Yeniden Satışta

Patiswiss ürünlerinin yeniden zincir marketlerde satışa çıktığı görüldü. Marketlerdeki ürün satışlarına yakın mercek tutan Denetle adlı hesaptan yapılan bir paylaşımda Patiswiss markalı ürünlerin yeniden raflarda satışa sunulduğu belirtildi. Özellikle Kurban Bayramı öncesinde tatlı ve şeker satışlarına başlayan marketler bu marka ürünlere de yer verdi. Gıda Dedektifi adlı hesap da benzer bir paylaşımda bulundu.