Aile Bakanı Bugün Duyurdu! Ödemeler Erkene Alındı

Aile Bakanı Bugün Duyurdu! Ödemeler Erkene Alındı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aile destek paketi ödemelerinin erkene çekildiğini duyurdu.

10 Nisan tarihinde Ramazan Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle sosyal yardım ödemelerinin erken alınıp alınmayacağı merak edilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile aile destek paketi ödemelerinin erken ödeneceğini duyurdu. Bu çerçevede, aile destek programından yararlanan vatandaşlar da nisan ayı ödemelerinin hangi tarihte gerçekleştirileceğine ve hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre ne kadar ödeme yapılacağına dair araştırmalarını sürdürüyorlar.

Aile Destek Nisan Ayı Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayı aile destek paketi ödemelerini yarın itibariyle ülke genelindeki vatandaşlara iletecek. Ramazan Bayramı nedeniyle ödemelerin erkene çekilmesine dair sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile kamuoyunu bilgilendiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:

’’Ramazan Bayramı'nın huzur iklimini hep birlikte yaşamak, ailelerimizin bayram sevincini daha da artırmak adına Türkiye Aile Destek Programımızın ödemelerini öne çekerek 4 Nisan Perşembe günü (yarın) hesaplara yatırıyoruz. Hak sahibi tüm ailelerimiz için hayırlı olsun. En değerli varlığımız olan aileyi merkeze alan bakış açısı ve milletimizin yaşam standartlarını daha da yükseltmek hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

Sosyal Yardımlar Erken Ödenecek Mi?

Aile destek paketi ödemelerinin erkene çekilmesinin ardından, evde bakım maaşından sosyal ve ekonomik destek ödemesine kadar toplumun farklı kesimlerine sağlanan destekler de merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin yarın itibariyle sağlanacağını duyurdu. Diğer destek ödemelerine ilişkin ise henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu çerçevede, 15 Mart civarında evde bakım maaşının, 15-20 Nisan tarihleri arasında ise sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesi bekleniyor.

Haber Editörü