Meteoroloji'den Gaziantep, Malatya ve Kayseri İçin Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Gaziantep, Malatya ve Kayseri İçin Yağış Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile birlikte, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenen iller belli oldu.

Ekim ayının ortalarında Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahminlerine dair duyurular yayınlıyor. Bu çerçevede, yurt genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi ile birlikte, Meteoroloji de yağış beklenen illeri açıkladı. Meteoroloji'nin yayınladığı duyuru metnine göre, Doğu Akdeniz ile Gaziantep, Malatya ve Kayseri'de yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

meteoroloji-yagmur.jpg

Meteoroloji 15 Ekim Yağmur Uyarısı

Doğu Akdeniz ile Gaziantep, Malatya ve Kayseri'de bugün etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışa dair Meteoroloji'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada ‘’Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Malatya, Kahramanmaraş çevreleri ile Kayseri’nin güney ve doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Adana’nın doğu ilçeleri ile Hatay kıyılarında yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir’’ denildi.

Haber Editörü