Aile Bakanı'ndan Yeni Açıklama! 1 Milyar 600 Milyon TL Kaynak

Aile Bakanı'ndan Yeni Açıklama! 1 Milyar 600 Milyon TL Kaynak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş nisan ayının ilk günlerinden itibaren desteklere ilişkin bilgilendirmede bulunuyor.

Ramazan Bayramı dolayısıyla nisan ayının ilk günlerinde destek ödemelerinin ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılmasının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek programlarından yararlanan vatandaşlar önümüzdeki süreçlerde sağlanacak olan destekleri merak ediyorlar. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da sosyal yardım programlarının yanı sıra farklı projeler çerçevesinde sunulan desteklere ilişkin de nisan ayının ilk günlerinden itibaren resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile kamuoyunu bilgilendiriyor.

Aile Bakanlığı Ulusal Vefa Programı

Ulusal Vefa Programı devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu yılki bütçesinin 2.8 milyar TL'ye yükseldiği duyuruldu. Yaşlı ve engelli vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması için 1.6 milyar TL daha kaynak aktarılırken, programın ayrıntılarına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:

“Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önemli buluyoruz. Bu doğrultuda Ulusal Vefa Programı’nın daha etkin ve kapsamlı yürütülebilmesi için bu yılki bütçesini 2,8 milyar TL’ye yükselttik. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hak ettikleri yaşam standartlarını korumak üzere farkındalık çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her türlü ihtiyaçlarının karşılanması yönünde de her zaman yanlarında olacağız” diye konuştu.

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

Aile Bakanlığı 2024 Mayıs Sosyal Yardımları

Ulusal Vefa Programı çerçevesinde sağlanacak olan desteklere ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bilgilendirmede bulunurken, farklı programlar çerçevesinde sunulacak olan destekler de merak ediliyor. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında da ay ortasında destek ödemelerini iletecek. 10-20 mayıs tarihleri arasında aile destek paketi ödemelerinin, evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesiniN sağlanması halinde bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlayacak.

Haber Editörü