Aile Bakanlığı 6.505 TL, 1.250 TL, 7.608 TL Verecek! Nisan Sosyal Yardımları

Aile Bakanlığı 6.505 TL, 1.250 TL, 7.608 TL Verecek! Nisan Sosyal Yardımları
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın nisan ayında ileteceği destek ödemelerine ve güncel tutarlarına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerine dair nisan ayına girilmesinin ardından araştırmalar hız kazandı. Geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak nisan ayı sosyal yardımları için çeşitli tahminler yürütülürken, 10 Nisan tarihinde Ramazan Bayramı başlayacak olması nedeniyle bayram öncesinde sosyal yardımların sağlanıp sağlanmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Nisan Ayı Sosyal Yardımları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında ihtiyaç sahibi ailelerde bulunan ve yükseköğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilere destek olabilmek için 6505 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesini sağlayacak. Aile destek paketi çerçevesinde ise dar gelirli hanelere ev içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL'den başlayan ve 1250 TL'ye kadar yükselen sosyal yardımlar iletecek. Hanesinde bakıma muhtaç birey bulunan vatandaşlara ise 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemeleri iletilecek. Söz konusu destek ödemeleri sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuru metinleri ile kamuoyu aydınlatılacak.

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

Nisan Ayı Destek Ödemeleri Ne Zaman Verilecek?

Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, aile destek paketi ödemelerinin, evde bakım maaşının güncel tutarlarına dair araştırmalar gerçekleştirilirken, söz konusu sosyal yardımların hangi tarihlerde sağlanacağı merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerini genellikle ay ortasında ilettiği için 10 Nisan'da aile destek paketi ödemelerinin, 15 Nisan'da evde bakım maaşının, 15 ile 20 Nisan tarihleri arasında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin verileceği düşünülüyor. 10 Nisan tarihinde Ramazan Bayramı başlayacak olması nedeniyle sosyal yardımların erkene çekilmesi durumunda bakanlık açıklamalarda bulunabilir. Bu çerçevede, önümüzdeki günlerde bakanlığın yapacağı açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip edilecek.

Haber Editörü