Aile Bakanlığı Bayram Sonrası Ödeme Yapabilir! 7.608 TL Verilecek

Aile Bakanlığı Bayram Sonrası Ödeme Yapabilir! 7.608 TL Verilecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Ramazan Bayramı öncesinde ya da sonrasında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara ileteceği destek ödemeleri araştırılıyor.

Mart ayının son günlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ay boyunca ilettiği aile destek paketinin, evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, yaşlı ve engelli aylıklarının, doğal gaz tüketim desteğinin ayrıntılarına ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, gelecek ay sağlanacak olan yardımlar da merak ediliyor. Bu çerçevede, 10 Nisan tarihinde Ramazan Bayramı başlayacağı için bayram öncesinde ya da sonrasında verilecek olan ödemelerin detayları merak ediliyor.

Aile Bakanlığı Nisan 2024 Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemesini verecek.10 Nisan tarihinde Ramazan Bayramı başlayacağı için ödemelerin bayramdan önce yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Evde bakım maaşı nisan ayında bayramdan önce hesaplara aktarılacağına dair bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanmadı ancak geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 15 Nisan civarında 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının ülke genelindeki yüz binlerce hak sahibi vatandaşın hesaplarına yatacağı düşünülüyor.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Evde Bakım Maaşı Zammı 2024 Temmuz

Nisan ayında evde bakım maaş ödemelerinin hangi tarihte verileceğine dair araştırmalar mart ayının son günlerinde hız kesmeden devam ederken, evde bakım maaşının ne zaman verileceğinin yanı sıra temmuz ayında evde bakım maaşı ödemelerinde hangi oranda artışa gidileceği de merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı altı ayda bir yaşlı ve engelli aylığına, evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine memur maaş katsayısına göre zam yapıyor. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından altı aylık enflasyon verisine göre milyonlarca memurun maaşına zam yapılacak. Memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş destek ödemelerindeki artışlara ilişkin kamuoyunu bilgilendirecek.

Haber Editörü