Aile Bakanlığı Bugün Duyurdu! 15 Nisan Tarihine Kadar Uzatıldı

Aile Bakanlığı Bugün Duyurdu! 15 Nisan Tarihine Kadar Uzatıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli projelerde dair resmi internet sitesi üzerinden açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Mart ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli destek ödemelerini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırıldı. Yıllık 1500 TL ile 3500 TL arasında değişen doğalgaz tüketim desteği, 850 TL'den başlayan ve hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 1250 TL'ye kadar çıkan aile destek paketi, yaşlı ve engelli vatandaşlara sunulan yaşlı ve engelli aylıkları, ocak ayında yüzde 50'ye yakın oranda zamlanan ve 7608 TL'ye çıkan evde bakım maaşı, dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek için verilen sosyal ve ekonomik destek ödemesi mart ayı boyunca hesaplara yatırılırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı projeler ile ilgili de düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyor.

Sıcak Yuva Genelgesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre sıcak yuva genelgesinin süresi uzatıldı. Tarihin 15 Nisan'a kadar uzatıldığı açıklanırken, konuya ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan duyuruda:

‘’Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın imzasıyla kış aylarının başlangıcında gönderilen genelge kapsamında, vatandaşlara yardım ve gerekli hallerde psikososyal destek sağlanıyor. Kış aylarında sokakta tek bir vatandaşın dahi kalmamasını teminen gerekli iş ve işlemlerin ivedilikle hayata geçirildiği genelge ile ilk olarak il ve ilçelerdeki evsiz, mekânsız ve kimsesiz kişilerin tespiti yapılıyor. Bu kişiler öncelikli olarak il/ilçe sınırları içerisinde bulunan kamu kurumu misafirhanelerine yerleştiriliyor. Kamu kurumu misafirhanelerinin uygun olmadığı durumlarda pansiyon, otel vb. yerlerde konaklamaları sağlanıyor veya bir mekân bu kişilerin kışı geçirebilmeleri için tahsis ediliyor. Barınma ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra ilde ve ilçede konaklatılan vatandaşların temizlik sağlık, temel gıda, giyim ihtiyaçları da gideriliyor’’ denildi.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Aile Bakanlığı 2024 Nisan Destekleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sıcak yuva genelgesinin süresini uzatırken, nisan ayına sayılı günler kala önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan sosyal yardımlar merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında sosyal yardımları belirli bir takvime göre ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına aktaracak. Bu kapsamda, 10-20 Nisan arasında desteklerin verileceği düşünülürken, mart ayında olduğu gibi nisan ayında da ödemeler yapıldıkça bakanlık kamuoyunu aydınlatacak.

Haber Editörü