Aile Bakanlığı Bugün Ödeyecek! Mutlaka Hesabınıza Bakın

Aile Bakanlığı Bugün Ödeyecek! Mutlaka Hesabınıza Bakın
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesinde destek ödemelerini peş peşe hesaplara yatırıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz hafta aile destek paketi ile yaşlı ve engelli aylıklarını ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırmıştı. Ramazan Bayramı öncesinde 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek programı ödemelerinin, yaklaşık 4.8 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının iletilmesinin ardından, çeşitli destek programlarına dair araştırmalar gerçekleştirilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da ödemeler erkene çekildikçe açıklamalar yapıyor.

Nisan 2024 Evde Bakım Maaşı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre nisan ayı evde bakım maaşı ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleştirilecek. Toplam 4.2 milyar TL tutarında ödeme sağlanacağını belirten Bakan Göktaş:

“Ramazan Bayramı dolayısıyla evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için Evde Bakım Yardımı ödemelerini öne çekerek yarın hesaplara yatırıyoruz. Bu ay Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan 561 bin vatandaşımız için toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştireceğiz. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak nisan ayı evde bakım maaşının ay ortasında sağlanması beklenirken, Ramazan Bayramı öncesinde evde bakım maaşı ödemeleri ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Evde bakım maaşı ödemelerinin sağlanmasının ardından, güncel tutarlara dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı çerçevesinde yüz binlerce hak sahibi vatandaşa 7608 TL tutarındaki ödemeyi yapıyor. Önümüzdeki temmuz ayına kadar 7608 TL evde bakım maaşı verilecek. Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve altı aylık enflasyon verisine göre memur maaşlarında artışa gidilmesinin ardından evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına zam yapılacak.

Haber Editörü