Aile Bakanlığı Mayıs Ayında Ödeyecek! İşte Beklenen Tüm Destekler

Aile Bakanlığı Mayıs Ayında Ödeyecek! İşte Beklenen Tüm Destekler
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mayıs ayında ileteceği desteklere dair nisan ayının son günlerinde araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında da belirli bir takvime göre yurt çapındaki dezavantajlı gruptaki bireylere çeşitli sosyal yardımları iletecek. Bu çerçevede, nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde ödemeler gerçekleşirken, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak mayıs ayı ödemelerinin tarihi için tahminler yürütülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek programlarından yararlanan vatandaşlar da güncel tahminleri yakından takip ediyorlar.

Aile Bakanlığı 2024 Mayıs Sosyal Yardım Ödemeleri

Mayıs ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerini hangi tarihte vereceğine dair bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanmazken, önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak mayıs ayı ödemeleri için tahminler yapılıyor. Bu durumda, 10-20 Mayıs tarihleri arasında 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı, ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi, hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemeleri sağlanabilir. Ödemeler yapıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanacak.

2023/10/17/turk-lirasi.jpg

2024 Yılı Sosyal Yardım Zamları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mayıs ayında destek ödemelerini hangi tarihlerde hesaplara yatıracağına dair araştırmalar sürerken, sosyal yardım ödemelerindeki artışlar da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Ocak ayında sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapılmıştı. Zamlı destek ödemeleri temmuz ayına kadar belirli bir takvime göre yurt çapındaki vatandaşlara verilecek. Temmuz ayında ise ocak ayında olduğu gibi memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlarda artışa gidilecek. Desteklerden yaralanan vatandaşlar da artış oranına ve güncel miktarlara dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yapacağı açıklamaları yakından takip edecekler.

Haber Editörü