Aile Bakanlığı Resmen Açıkladı! Nisan Ayında 4.8 Milyar TL Ödeme

Aile Bakanlığı Resmen Açıkladı! Nisan Ayında 4.8 Milyar TL Ödeme
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında destek ödemelerine ilişkin peş peşe açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı dolayısıyla hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar yükselen aile destek paketi ödemelerinin nisan ayında erkene çekildiğini duyurdu. Söz konusu desteklerin bu hafta itibariyle sağlanmasının ardından, farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da ödemelere ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da ödemeler yapıldıkça ayrıntılara ilişkin bilgilendirmede bulunuyor.

Nisan 2024 Yaşlı ve Engelli Aylığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yaşlı ve engelli aylıkları nisan ayında hesaplara yatırıldı. Yaklaşık 2.6 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve yaklaşık 2.2 milyar TL tutarındaki engelli aylıklarının sağlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:

“Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Nisan ayı için toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz” ifadelerini kullandı.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Nisan 2024 Sosyal Yardım Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Ramazan Bayramı öncesinde aile destek paketi ile yaşlı ve engelli aylıklarını ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına yatırırken, farklı destek ödemeleri ile ilgili de araştırmalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımları genellikle ay ortasında hesaplara yatırıyor. Bu durumda, 10-20 Nisan tarihleri arasında ödemelerin gerçekleşmesi durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılabilir. Aile destek paketi ile yaşlı ve engelli aylıklarında olduğu gibi farklı sosyal yardım ödemelerinde de bayram öncesinde desteklerin sağlanmasına ilişkin karar alınması durumunda da açıklamalar yapılabilir.

Haber Editörü