Aile Bakanlığı’ndan 2.6 Milyar TL Destek! Nisan Ayında Ödendi

Aile Bakanlığı’ndan 2.6 Milyar TL Destek! Nisan Ayında Ödendi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayının ilk günlerinde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara çeşitli destek ödemelerini iletti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlara dair yaptığı açıklamalar nisan ayında da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Ramazan Bayramı öncesinde çeşitli destek ödemeleri erken verilirken, ödemelerin ayrıntılarına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanıyor. Bu çerçevede, yaşlı ve engelli aylıkları ile ilgili de duyuru yapıldı.

Nisan 2024 Yaşlı ve Engelli Aylığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre nisan ayında yaşlı ve engelli aylıkları çerçevesinde toplam 4.800.000.000 TL verildi. Yaklaşık 2.2 milyar TL tutarındaki engelli aylıklarının ve yaklaşık 2.6 milyar TL tutarındaki yaşlı aylıklarının sağlamasının ardından nisan ayındaki ödemelerin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:

“Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Nisan ayı için toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz” ifadelerini kullandı.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Destek Ödemeleri Ne Zaman Veriliyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayının ilk günlerinde yaşlı ve engelli aylıklarını, evde bakım maaşını, sosyal ve ekonomik destek ödemesini, evde bakım maaşını hak sahibi vatandaşlara iletti. Ramazan Bayramı öncesinde söz konusu destekler verilirken, önümüzdeki süreçlerde sosyal yardımların hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerini genellikle ay ortasında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara veriyordu. Bu durumda, önümüzdeki aylarda her ayın 10’u ile 20’si arasında destek ödemeleri sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Haber Editörü