Aile Bakanlığı’ndan 5 Destek Ödemesi! Nisanda Sosyal Yardım Verildi

Aile Bakanlığı’ndan 5 Destek Ödemesi! Nisanda Sosyal Yardım Verildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın nisan ayında vatandaşların hesaplarına yatırdığı destek ödemeleri merak ediliyor.

Nisan ayının ortalarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ay boyunca ilettiği destek ödemelerine ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. 10 Nisan tarihinde Ramazan Bayramı’nın başlaması nedeniyle çeşitli sosyal yardım ödemeleri erkene alınırken, hangi destek ödemesi çerçevesinde ne kadar sosyal yardım verildiği merak ediliyor. Bakanlık da resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile desteklerin ayrıntılarına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Aile Bakanlığı Nisan 2024 Yardımları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 10 Nisan tarihinde Ramazan Bayramı’nın başlaması nedeniyle çeşitli destek ödemelerini bayram öncesinde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırdı. Bu kapsamda, nisan ayında ilk olarak hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemeleri iletildi. Aile destek paketi ödemeleri sonrasında yaşlı ve engelli aylıkları da ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara verildi. Geçtiğimiz aylarda ay ortasında hesaplara yatırılan 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ile ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi de bayram öncesinde iletildi.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Sosyal Yardımlar Ne Zaman Verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Ramazan Bayramı öncesinde çeşitli sosyal yardımları hesaplara aktarmasının ardından, önümüzdeki süreçlerde destek ödemelerinin hangi tarihlerde verileceği merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerini genellikle ay ortasında ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına yatırıyor. Bu durumda, her ayın 10’u ile 20’si arasında aile destek paketinin, evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, yaşlı ve engelli aylıklarının sağlanması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak.

Haber Editörü