Aile Bakanlığı’ndan Yardım Paraları! Bayram Öncesi ve Sonrası Destekler

Aile Bakanlığı’ndan Yardım Paraları! Bayram Öncesi ve Sonrası Destekler
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Ramazan Bayramı öncesi ve sonrası sağlayacağı sosyal yardımlara dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Ramazan Bayramı'na artık sayılı günler kaldı. Ramazan Bayramı için geri sayım devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar da destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, sosyal yardım ödemelerinin hangi tarihlerde verileceği merak edilirken, Ramazan Bayramı öncesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine ilişkin bilgilendirmede bulunmaya başladı.

Ramazan Bayramı Öncesi Sosyal Yardımlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesinde sosyal yardım ödemelerini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırmaya başladı. Bu kapsamda, bu hafta itibariyle hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi, yaklaşık 4.8 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıkları verildi. Destek ödemelerinin sağlamasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendirildi. Ramazan Bayramı öncesinde aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve aylıklarının sağlanmasının ardından, 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının da yarın itibariyle verileceğini Bakan Mahinur Özdemir Göktaş belirtti.

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

Ramazan Bayramı Sonrası Destek Ödemeleri

Ramazan Bayramı öncesinde aile destek paketinin, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, evde bakım maaşının sağlanmasının ardından, Ramazan Bayramı sonrası verilecek yardımlar merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı sonrasında da destek ödemelerine devam edecek. Bu çerçevede, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre, 20 Nisan civarında da sosyal ve ekonomik destek ödemesinin verilmesi bekleniyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi kapsamında ise ortalama 5330 TL iletilecek. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de erkene alınması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanacak.

Haber Editörü