Aile Bakanlığı’ndan Yeni Açıklama! Bir Sosyal Yardım Daha Erken Ödenecek

Aile Bakanlığı’ndan Yeni Açıklama! Bir Sosyal Yardım Daha Erken Ödenecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesinde sağlanacak desteklere ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Yarın Ramazan Bayramı başlayacak. Ramazan Bayramı öncesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerine ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, bakanlık da resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlıyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz hafta aile destek paketi ile yaşlı engelli aylıklarının sağlanmasının ardından, bu hafta da evde bakım maaşı ödemesinin erkene çekildiği duyurulmuştu. Söz konusu destek ödemelerinin verilmesinin ardından sosyal ve ekonomik destek ödemesi ile ilgili araştırmalar gerçekleştirilirken, bakanlık da resmi internet sitesi üzerinden sosyal ve ekonomik destek ödemesi ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

SED Yardımı Erken Verilecek Mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ramazan Bayramı dolayısıyla nisan ayı sosyal ve ekonomik destek ödemeleri öne çekildi. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin dün itibariyle hesaplara aktarılmasının ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:

’’Ramazan Bayramı dolayısıyla Nisan ayı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerini öne çekiyoruz. Bu kapsamda bugün itibarıyla toplamda 897,6 milyon TL tutarında desteği hesaplara yatırıyoruz.Çocuklarımızın milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı birer fert olarak yetişmeleri için tüm gayretimizle çalışıyoruz.” diye konuştu.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

SED Yardımı Ne Kadar?

Ramazan Bayramı öncesinde sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesinin ardından, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin güncel miktarı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmeyi ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmeyi amaçlarken, ortalama 5330 TL tutarındaki ödeme gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, nisan ayında da ortalama 5330 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesi hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarıldı.

Haber Editörü