Aile Destek, Evde Bakım, Sosyal Yardım! Mayıs 2024'te Ne Zaman Ödenecek?

Aile Destek, Evde Bakım, Sosyal Yardım! Mayıs 2024'te Ne Zaman Ödenecek?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mayıs ayında çeşitli destek ödemelerini hangi tarihte hesaplara aktaracağına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Mayıs ayı için geri sayım devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek programlarından yararlanan vatandaşlar da ödemelerin ayrıntılarına dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, aile destek paketi ödemelerinin, evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ne zaman sağlanacağı merak edilirken, söz konusu destek programlarında hangi oranda artışa gidileceği de araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde ödemeler gerçekleştirilirken, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak mayıs ayı sosyal yardımları için tahminler yürütülüyor.

Mayıs 2024 Sosyal Yardım Paraları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayı sosyal yardım ödemelerinin hangi tarihte iletileceğine dair resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlamasa da önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Mayıs civarında hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin, 15 Mayıs civarında 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının, 15-20 Mayıs tarihleri arasında ise ortalama 5330 TL olan ve dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olabilmek için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesi bekleniyor.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Sosyal Yardım Artışları 2024

Mayıs ayında hangi destek ödemesinin ne zaman verileceğine dair önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak tahminler yürütülürken, sosyal yardım zamları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine altı ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yapıyor. Bu çerçevede, temmuz ayında da sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapılacak. Evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine memur maaş katsayısına göre zam yapılması beklenirken, aile destek paketi ödemelerinde artış olup olmayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Haber Editörü