Aile Destek Ödemesi Alanlar Sevindi! Bayram Nedeniyle Karar Alındı

Aile Destek Ödemesi Alanlar Sevindi! Bayram Nedeniyle Karar Alındı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı nedeniyle çeşitli sosyal yardımları ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletti.

Ramazan Bayramı’nın başlamasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek ödemelerine ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak 10 Nisan civarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerini iletmesi bekleniyordu. Aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından, bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınladı.

Aile Destek Paketi 2024 Nisan Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 10 Nisan tarihinde Ramazan Bayramı’nın başlaması dolayısıyla 850 TL'den başlayan ve hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 1250 TL'ye kadar ulaşan aile destek paketi ödemeleri nisan ayında erken verildi. Geçtiğimiz hafta ödemelerin sağlanmasının ardından bakanlık kamuoyunu aydınlatırken, aile destek paketinin yanı sıra 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı, toplam 4.8 milyar TL olan yaşlı ve engelli aylıkları, ortalama 5330 TL olan ve düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatına destek olabilmek için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesi de bayram öncesinde iletildi.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Mayıs Ayında Sosyal Yardımlar Ne Zaman Verilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerini erken tarihte hesaplara yatırmasının ardından, farklı sosyal yardım programları çerçevesinde de Ramazan Bayramı öncesinde ödemeler gerçekleştirildi. Bu kapsamda, önümüzdeki aylarda da sosyal yardımların zaman verileceği merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerini genellikle ay ortasında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletiyor. Bu durumda önümüzdeki aylarda da her ayın 10’u ile 20’si arası aile destek paketinden evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden yaşlı ve engelli aylıklarına kadar çeşitli destek ödemeleri yurt çapındaki vatandaşlara iletildikçe bakanlık açıklamalar yapacak.

Haber Editörü