Aile Destek Paketi Nisan Ödemeleri! Bayramdan Önce Yatacak Mı?

Aile Destek Paketi Nisan Ödemeleri! Bayramdan Önce Yatacak Mı?
Nisan ayına sayılı günler kala Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağlayacağı destek ödemeleri araştırılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerini mart ayında ülke genelindeki vatandaşlara iletti. Mart ayında aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından, toplumun farklı kesimlerini ilgilendiren sosyal yardımlara ilişkin de bakanlık peş peşe duyurular yayınlıyor. Söz konusu sosyal yardımlara ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, aile destek paketinden yararlanan vatandaşlar da nisan ayında ödemelerin hangi tarihte yapılacağını merak ediyorlar. Bu çerçevede, Ramazan Bayramı öncesinde sosyal yardım ödemelerinin sağlanıp sağlanmayacağı araştırılan konular arasında yer alıyor.

Nisan 2024 Aile Destek Paketi Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında aile destek paketi çerçevesinde hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan ödemeleri yapacak. Söz konusu sosyal yardım ödemelerine dair bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular yakından takip edilirken, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen ödemeler bazı alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Nisan civarında bakanlığın aile destek paketi ödemelerini sağlayacağı düşünülüyor. 10 Nisan Ramazan Bayramı’na denk geldiği için Ramazan Bayramı öncesinde ödemelerin yapılması halinde bakanlık ödeme takvimine ilişkin açıklamalarda bulunabilir.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Aile Destek Ödemesi Güncel Tutarlar 2024

Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde aile destek paketi ödemelerinin sağlanıp sağlanmayacağı merak edilirken, aile destek programının güncel tutarları da araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi çerçevesinde hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan sosyal yardım ödemeleri iletiyor. Ocak ayında memur maaş katsayısına göre yapılan hesaplamalar neticesinde evde bakım maaşı, yaşlı ve engelli aylıkları, sosyal ve ekonomik destek ödemesi yüzde 50'ye yakın oranda zamlanırken, aile destek paketi ödemelerinde artış yapılacağına dair bir açıklama gelmedi. Bu çerçevede, mart ayında olduğu gibi nisan ayında da 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemeleri verilebilir.

Haber Editörü