Aile Destek Programı Ödemeleri Verilecek! Nisan Öncesi Tahmini Tarih

Aile Destek Programı Ödemeleri Verilecek! Nisan Öncesi Tahmini Tarih
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın nisan ayı aile destek paketi ödemelerini hangi tarihte sağlayacağına dair araştırmalar yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerini her ay düzenli olarak ülke genelindeki hak sahibi dar gelirli vatandaşlara iletiyor. 10 Mart tarihinde mart ayı aile destek paketi ödemelerinin verilmesinin ardından, nisan ayı ödemelerine dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, mart ayındaki ve geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek programı ödemelerinin ne zaman verileceğine dair çeşitli tahminler yürütülüyor.

Nisan 2024 Aile Destek Paketi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerini sağlayacak. Söz konusu desteklerin ne zaman verileceğine dair bakanlık açıklamada bulunmadı ancak geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Nisan civarında aile destek programı ödemelerinin verileceği düşünülüyor. Aile destek paketi ödemelerinin ne zaman sağlanacağının yanı sıra, 10 Nisan'da Ramazan Bayramı başlayacağı için ödemelerin erken yapılıp yapılmayacağı da araştırılan konular arasında yer alıyor. Ramazan Bayramı öncesinde ödemelerin yapılacağına dair resmi bir açıklama gelmedi. Önümüzdeki günlerde Ramazan Bayramı öncesinde aile destek paketi ödemelerinin iletilmesine ilişkin karar alınırsa bakanlık açıklamalarda bulunacak.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Nisan 2024 Sosyal Yardım Ödemeleri

10 Nisan civarında aile destek paketi ödemelerinin verileceği düşünülürken, aile destek paketinin yanı sıra farklı sosyal yardım programları ile ilgili de araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz aylarda sosyal yardımları genellikle ay ortasında hesaplara aktarmıştı. Bu durumda, nisan ayında da benzer bir sürecin işleyeceği düşünülüyor. 10-20 Nisan tarihleri arasında aile destek paketi, sosyal ve ekonomik destek ödemesi, evde bakım maaşı gibi toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemeleri iletildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Haber Editörü