Aile Destek, SED, Evde Bakım! Bayram Öncesi Yeni Duyurular

Aile Destek, SED, Evde Bakım! Bayram Öncesi Yeni Duyurular
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Ramazan Bayramı öncesinde sağlayacağı destek ödemelerine ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Yarın başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesinde farklı bakanlıkların ödemelerine ilişkin araştırmalar yapılıyor. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın toplumun farklı kesimlerine sağladığı sosyal yardımlar en çok araştıran konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Ramazan Bayramı öncesinde iletilen destek ödemelerine dair resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile bilgilendirmede bulunuyor.

Nisan Ayı 2024 Sosyal Yardım Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayı destek ödemelerinin hangi tarihlerde verileceğine dair resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden peş peşe duyuru metinleri yayınlıyor. Ramazan Bayramı dolayısıyla geçtiğimiz hafta aile destek paketi ile yaşlı ve engelli aylıklarının sağlanmasının ardından, dün de 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı, ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi verildi. Ramazan Bayramı nedeniyle ödemelerin erkene çekilmesinin ardından bakanlık ödemelerin ayrıntılarına ilişkin resmi internet sitesi üzerinden açıklamalarda bulundu.

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

Sosyal Yardım Zamları 2024 Temmuz

Evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylıklarının Ramazan Bayramı öncesinde ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına yatırılmasını ardından, yıl ortasında sosyal yardımlarda hangi oranda artışa gidileceği ve destek ödemelerinin güncel miktarlarının ne kadar olacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine altı ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yapıyor. Ocak ayında aralık ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından memur maaşlarında artışa gidilmişti. Memur maaş zammının netlik kazanması sonrasında da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal yardımların yüzde 50'ye yakın oranda zamlandığını belirtti. Bu çerçevede, haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde açıklanması, altı aylık enflasyon verisine göre memur maaşlarında artışa gidilmesi sonrasında bakanlık destek ödemelerindeki artışlara dair kamuoyunu bilgilendirecek.

Haber Editörü