Annelere Devlet Desteği Geldi! 325 Euro Ödenecek

Annelere Devlet Desteği Geldi! 325 Euro Ödenecek
Vatandaşlara sağlanacak olan destekler için farklı bakanlıklar nisan ayının ortalarında yeni açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesinde beş farklı destek ödemesini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletmişti. Önümüzdeki süreçlerde farklı destek programları çerçevesinde ödemeler yapıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlanması bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ise geçtiğimiz aylarda olduğu gibi nisan ayında da cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini sağlıyor. Her iki bakanlığın destek ödemeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ederken, farklı bakanlıklar da destek projeleri ile ilgili resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgi veriyorlar.

Annelere Destek Ödemesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan anneleri desteklemek için proje hayata geçirileceğini belirtti. İş pozitif kadın istihdam programı çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu 7000 anne ve bakıcıya 325 Euro destek sağlayacak. Desteğin detaylarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Bakan Işıkhan:

‘’Çalışma hayatında her adımda ve her anda kadınların yanında olmaya, onları desteklemeye devam ediyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla; çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan anneleri destekleyerek kayıtlı istihdamda kalmalarını veya istihdama katılmalarını sağlayacak projemizin ikinci dönemi başlıyor. İş Pozitif kadın istihdam programımız başta olmak üzere kadınların istihdamına yönelik çalışmalarımız devam edecektir’’ ifadelerine yer verdi.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Aile Bakanlığı Destek Ödemeleri 2024

Annelere sağlanacak olan desteğe ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da destek ödemelerine dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımları genellikle ay ortasında ülke genelindeki vatandaşlara sağlarken, nisan ayında Ramazan Bayramı dolayısıyla ödemeler erkene çekilmişti. Önümüzdeki aylarda ise yine ay ortasında ödemelerin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Haber Editörü