Asgari Ücrete Ne Zaman Zam Yapılacak! İşte O Tarih

Asgari Ücrete Ne Zaman Zam Yapılacak! İşte O Tarih
Asgari ücretli milyonlarca çalışan maaşlarda hangi tarihte artışa gidileceğine dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar.

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına zam yapılacak. Emekli ve memur maaşlarında altı aylık enflasyon verisine göre artışa gidileceği tahmin edilirken, emekli ve memurların yanı sıra asgari ücretli çalışanlar da maaş artışlarını merak ediyorlar. Bu çerçevede, asgari ücrete hangi tarihte zam yapılacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde asgari ücretin ne kadar olacağı nisan ayının ortalarında en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

Asgari Ücret Zammı 2024

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde duyurdu. Bakan Işıkhan’ın açıklamasının ardından ilerleyen süreçlerde gerçekleşecek artışlar merak konusu oldu. Asgari ücrete aralık ayında zam yapılacak. Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu toplantıları başlayacak. İşçi ve işveren temsilcilerinin bir araya geleceği toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı maaşlar belirlenecek. Bu çerçevede, asgari ücretli çalışanlar da yılın son ayında gerçekleşecek olan toplantıdan çıkacak neticeleri yakından takip edecekler.

2023/10/16/hesap-makinesi-gorseli-2.jpg

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretin hangi tarihte zamlanacağı merak edilirken, asgari ücretin ne kadar artacağı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Asgari ücret belirlenirken işçi ve işveren temsilcileri asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelecekler. Söz konusu toplantılardan çıkacak karar neticesinde asgari ücretin belli olması beklenirken, yıl sonunda yüzde 40 oranında artışa gireceğine dair tahminler bulunuyor. Asgari ücrete yüzde 40 dolaylarında zam yapılması durumunda 2025 yılı boyunca geçerli olacak olan asgari ücret 23.000-24.000 TL aralığında yer alabilir.

Haber Editörü