Asgari Ücretlilerin Beklediği Açıklama Bugün Geldi! Ara Zam Var Mı?

Asgari Ücretlilerin Beklediği Açıklama Bugün Geldi! Ara Zam Var Mı?
Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamada bulundu.

Temmuz ayında milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Emekliler ve memurlar maaş artışlarına dair gelişmeleri yakından takip ederken, asgari ücretli çalışanlar da temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. Bu çerçevede, asgari ücret zammı ile ilgili gelişmeler çalışanlar tarafından yakından takip edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da asgari ücret zammı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Asgari Ücrete Temmuzda Zam Yapılacak Mı?

Temmuz ayında asgari ücrette artış olup olmayacağı merak edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından asgari ücret zammı ilgili açıklamalarda bulundu. Asgari ücret zammının gündemde olmadığını belirten Bakan Işıkhan:

”Asgari ücrete ara zam gündemde yok. Böyle bir konu gündemimizde yok. Başta nasıl karar aldıysak öyle.En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete herhangi bir ara zam, toplantı düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Emekli ve Memur Zammı 2024

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılması beklenmezken, emekliler ve memurlar da maaş artışları ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Emekli ve memur maaşlarına ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon rakamları emekliler ve memurlar tarafından yakından takip edilecek. Önümüzdeki ayların ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun bir önceki ayın enflasyon rakamlarına dair açıklamalarda bulunmasının ardından emekli ve memur maaşları için tablo netlik kazanacak.

Haber Editörü