Bakanlık 5.330 TL ve 1100 TL Verecek! Nisan Ayında Sosyal Yardımlar

Bakanlık 5.330 TL ve 1100 TL Verecek! Nisan Ayında Sosyal Yardımlar
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın nisan ayında ileteceği destek programları çerçevesinde ne kadar ödeme yapacağı merak ediliyor.

Mart ayının son günlerine doğru yaklaşırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın nisan ayında hak sahibi vatandaşlara ileteceği destek ödemeleri gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Bu kapsamda, 10 Nisan tarihinde Ramazan Bayramı başlayacak olması nedeniyle bayram öncesinde ödemelerin yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, ocak ayında memur maaş katsayısına göre zamlanan ve mart ayında zamlı olarak hesaplara aktarılan destek ödemelerinin güncel tutarları da araştırılıyor.

Nisan 2024 Sosyal Yardım Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Ramazan Bayramı öncesinde sosyal yardımları sağlayıp sağlamayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu çerçevede, önceki aylardaki ödeme tarihleri parçalanarak yürütülen tahminlere göre 10 Nisan tarihinde 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar yükselen aile destek paketi ödemelerinin, 15 Mart'ta 7608 TL’lik evde bakım maaşının, 20 Mart'a doğru da dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilere destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için hayata geçirilen ortalama 5330 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlaması bekleniyor. Söz konusu destek ödemeleri iletildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanacak.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Sosyal Yardım Zamları 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın gelecek ay ileteceği destek ödemelerine dair heyecanlı bekleyiş sürerken, sosyal yardımların hangi tarihte zamlanacağı da merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine memur ve emekli maaşlarında olduğu gibi altı ayda bir zam yapıyor. Ocak ayında altı aylık enflasyon verisinin netlik kazanmasının ardından memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerine zam yapılmış ve yüzde 50'ye yakın oranda zamlanan destek ödemeleri hesaplara aktarılmaya başlanmıştı. Bu çerçevede, temmuz ayında da haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmasının ardından memur maaş zammı netlik kazanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da memur maaş katsayısına göre belirlenen zamlı destek ödemelerinin tutarlarına dair kamuoyunu aydınlatacak.

Haber Editörü