Bakanlık Dün Duyurdu! 4 Milyar 435 Milyon TL Destek Verildi

Bakanlık Dün Duyurdu! 4 Milyar 435 Milyon TL Destek Verildi
Nisan ayının son günlerinde farklı bakanlıklar destek ödemelerine ilişkin bilgilendirmede bulunmaya devam ediyorlar.

Nisan ayının ilk günlerinden itibaren farklı bakanlıkların destek ödemelerine ilişkin yaptığı açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, mayıs ayı öncesinde de yeni açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, nisan ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi dün itibariyle ülke genelindeki çiftçilere verildi. Söz konusu tarımsal desteğin sağlanmasının ardından alt başlıklara ve ödeme tutarlarına ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, bakanlık da resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile bilgilendirmede bulundu.

Tarım Bakanlığı Destek Ödemesi

Yedi farklı alt başlıktan oluşan ve toplamda 4.435.821.000 TL tutarında olan nisan ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi bu hafta cuma günü yurt çapındaki çiftçilere iletildi. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları ve ödeme tutarları şöyle:

Destekleme ödemesi ilişkin detaylar şu şekildedir;
Buzağı desteği kapsamında 3 milyar 344 milyon 15 bin TL,
Çiğ süt desteği kapsamında 1 milyar 11 milyon 71 bin 779 TL,
Lisanslı depoculuk desteği kapsamında 32 milyon 155 bin 447 TL,
Hayvan gen kaynakları desteği kapsamında 29 milyon 216 bin 20 TL,
Sertifikalı tohum üretim desteği kapsamında 10 milyon 42 bin 754 TL,
Düve alım desteği kapsamında 9 milyon 320 bin TL.

2023/10/17/turk-lirasi.jpg

Çiftçilere Destekler 2024 Nisan

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın nisan ayının üçüncü tarımsal destek ödemesini sağlamasının ardından ilerleyen süreçlerde verilecek destekler de merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri tarımsal destek ödemeleri iletirken, çeşitli programlar çerçevesinde de çiftçilere destekler sunuluyor. Bu çerçevede, tarımsal destek ödemelerine ve farklı programlar çerçevesinde sunulan desteklere erişmek, ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler bakanlığın resmi internet sitesini ya da sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler. Mayıs ayında da cuma günleri tarımsal destek ödemeleri sağlandıkça bakanlık açıklamalarda bulunacak.

Haber Editörü