Bayram Sonrası Merak Ediliyor! Aile Destek, Evde Bakım, SED Ödemesi

Bayram Sonrası Merak Ediliyor! Aile Destek, Evde Bakım, SED Ödemesi
Ramazan Bayramı'nın son ermesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı desteklere ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 10 Nisan tarihinde başlayan Ramazan Bayramı öncesinde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara çeşitli sosyal yardım ödemelerini iletti. Bu kapsamda, destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da ödemelerin ayrıntılarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Sosyal yardımların hangi tarihlerde verildiğinin yanı sıra, destek programları kapsamında ne kadar ödeme yapıldığı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Nisan Ayı Aile Bakanlığı Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında ilk olarak aile destek paketi ödemelerini iletti. Aile destek paketi ödemelerinin ardından evde bakım maaşı, yaşlı ve engelli aylıkları, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri de sağlandı. Nisan ayında sosyal yardım ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletilirken, ilerleyen süreçlerde de farklı programlar çerçevesinde ödemeler gerçekleştirebilir. Bu durumda, sosyal yardım programlarına dair güncel gelişmelere erişmek isteyen kişiler nisan ayının son günlerine kadar bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuruları merak ediyorlar.

2023/10/22/turk-lirasi.jpg

2024 Yılı Güncel Destek Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerini hangi tarihlerde hesaplara aktaracağına dair araştırmalar gerçekleştirilirken, sosyal yardımların güncel miktarları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı çerçevesinde 7608 TL, sosyal ve ekonomik destek ödemesi kapsamında ortalama 5330 TL, aile destek paketi kapsamında ise hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında ödeme gerçekleştiriyor. Bu durumda, önümüzdeki aylarda da güncel destek ödemeleri vatandaşlara verilecek. Temmuz ayında ise sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapılacak.

Haber Editörü