Bayramda Otobüsler Bedava Mı? Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak Mı?

Bayramda Otobüsler Bedava Mı? Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak Mı?
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala bayramda toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor.

Ramazan Bayramı’na çok az bir süre kala ülke genelindeki farklı illerde ikamet eden vatandaşlar toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağına dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı merak edilirken, ülke genelindeki farklı belediyeler de resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgilendirmede bulunuyorlar.

Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

Ramazan Bayramı öncesinde belediyeler toplu taşıma ile ilgili açıklamalarda bulunuyorlar. Bazı belediyeler bayramın ilk günü toplu taşımayı ücretsiz yaparken, yurt çapındaki kimi belediyeler de bayram boyunca toplu taşımanın ücretsiz olacağını belirtiyorlar. Bu çerçevede, toplu taşıma düzenlemesine dair güncel gelişmelere erişmek ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini ya da sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

toplu-tasima.jpg

İstanbulda Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

İstanbul'da toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karara göre 10 Nisan Çarşamba günü saat 00.00’dan 12 Nisan Cuma günü saat 00.00’a kadar Başkentray, Marmaray, İZBAN Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İst. Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Ramazan Bayramı boyunca kişiselleştirilmiş İstanbul Kart sahiplerine toplu taşımanın ücretsiz olacağını belirtti. İBB'nin açıklamasında, 10-11-12 Nisan Ramazan Bayramı tatili süresince kişiselleştirilmiş İstanbul Kart sahiplerine İBB'ye bağlı toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağı belirtildi.

Haber Editörü