Bayramın İlk Günü Ödendi! Hesabınıza 2000 TL Yatmış Olabilir

Bayramın İlk Günü Ödendi! Hesabınıza 2000 TL Yatmış Olabilir
Ramazan Bayramı’nın başlamasının ardından sağlanan çeşitli desteklerin detaylarına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesinde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara aile destek paketinden evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden yaşlı ve engelli aylıklarına kadar çeşitli sosyal yardımları iletti. Söz konusu desteklerin yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanlığı da geçtiğimiz hafta cuma günü nisan ayının ilk tarımsal destek ödemesini çiftçilerin hesaplarına yatırdı. Her iki bakanlığın destek ödemeleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, üniversite öğrencileri de KYK burs ve kredi ödemeleri ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar.

KYK Burs Ödemeleri 2024 Nisan

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemeleri, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destekleri ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ederken, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun üniversite öğrencilerinin burs ve kredileri de araştırılıyor. KYK burs ve kredi ödemeleri her ay TC kimlik numarasının son rakamına göre üniversite öğrencilerinin hesaplarına yatırılıyor. Bu çerçevede, nisan ayında da ödemelerin gerçekleştirildiği tarihler şöyle:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Ayın 6’sı
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Ayın 10’u

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Nisan 2024 Destek Ödemeleri

6 Nisan tarihinde başlayan KYK burs ve kredi ödemeleri 10 Nisan tarihine tamamlanırken, KYK burs ve kredi ödemelerinin yanı sıra bakanlıkların destek ödemeleri de merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli destek ödemelerini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına Ramazan Bayramı öncesinde aktardı. Tarım ve Orman Bakanlığı ise genellikle cuma günleri tarımsal destek ödemelerini sağlıyor. Bu durumda, bu hafta cuma günü ya da önümüzdeki haftalarda cuma günleri tarımsal destek ödemeleri sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanacak.

Haber Editörü