Bebeği Olan Ailelere Destek Paketi! Belediye Detayları Duyurdu

Bebeği Olan Ailelere Destek Paketi! Belediye Detayları Duyurdu
Bebeği olan ailelere sağlanan desteklere dair ülke genelindeki farklı belediyeler yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyorlar.

Toplumun farklı kesimlerine belediyelerin sunduğu desteklere dair ülke genelindeki çeşitli illerde ikamet eden vatandaşlar araştırmalar gerçekleştirirken, belediyeler de resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu çerçevede, Mersin Büyükşehir Belediyesi de hoşgeldin bebek yeni doğan paketinin ayrıntılarına ilişkin resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru metni ile bilgilendirmede bulundu.

Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasına göre ailelere destek olabilmek için hamile bakım sütü projesiyle hamilelik süresince gibi kadınlara destek olunurken, bebekler dünyaya geldiğinde de hoşgeldin bebek yeni doğan paketi çerçevesinde katkılar sunuluyor. 0-1 aylık bebeği olan vatandaşlar destekten yararlanabilirken, ayrıntılara ilişkin bilgilendirme de bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü'nde proje sorumlusu olarak görev yapan Selime Canlı:

“Hoş Geldin Bebek Projemiz 2023 yılının Ocak ayında başladı. Dağıtımlarımız aktif bir şekilde devam ediyor. Paket içerisinde; bir adet bebek bezi, bir paket alt açma bezi, bir zıbın takımı, bir biberon, bir adet ateş ölçer, bir paket ıslak mendil, bebek şampuanı, bebek havlusu ve bir paket sabun tozu içeren çantasıyla birlikte bir bebeğin ihtiyacı olan her şey mevcut. Projemizden Tarsus’tan Anamur’a kadar olan tüm ilçelerimizde ikamet eden, 0-1 aylık bebeği olan bütün vatandaşlarımız faydalanabilmektedir” diye konuştu.

2023/10/17/turk-lirasi.jpg

Ailelere Destek Ödemeleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bebekli ailelere sunduğu desteğin yanı sıra, ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da destek programları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu kapsamda, belediyeler vatandaşlara destek sunabilmek için çalışmalar yürütürken, belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden söz konusu desteklere ulaşılabilir ve ayrıntılı bilgi edinebilir.

Haber Editörü