Bu Akşam Ödemeler Gerçekleşti! Bakanlık Saatler Önce Destek Verdi

Bu Akşam Ödemeler Gerçekleşti! Bakanlık Saatler Önce Destek Verdi
Farklı bakanlıkların ilettiği ve ileteceği desteklere dair mart ayının ilk günlerinden itibaren araştırmalar yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mart ayı boyunca aile destek paketi, evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemesi, yaşlı ve engelli aylığı gibi sosyal yardımları hesaplara yatırılırken, dün itibariyle de doğal gaz tüketim desteği ödemeleri verildi. Söz konusu sosyal yardımlar sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programlarının yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destekleri de araştırılıyor. Bu çerçevede, geçtiğimiz hafta başlayan ve bu hafta da TC kimlik numarasının son rakamına göre devam edecek olan tarımsal destek ödemelerine dair araştırmalar sürüyor.

Tarım Bakanlığı Mart 2024 Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz hafta cuma günü 7 farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırmıştı. Söz konusu tarımsal destek ödemelerinin başlamasının ardından bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda anaç koyun keçi desteği, sürü yenileme desteği ve arıcılık destek ödemelerinin TC kimlik numarasının son rakamına göre üreticilerin hesaplarına aktarılacağı belirtildi. Bu kapsamda, söz konusu destekler TC kimlik numarasının son hanesi 6 ve 8 olanlara bugün saat 18'den sonra iletilecek. Üreticiler de hesaplarını kontrol ederek ödemelere ilişkin bilgi edinebilirler.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Tarımsal Destekler 2024 Mart Ödemeleri

TC kimlik numarasının son rakamına göre sağlanan tarımsal desteklere dair gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip edilirken, önümüzdeki süreçlerde tarımsal destek ödemelerinin hangi tarihlerde verileceği merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri tarımsal destek ödemelerini üreticilere sağlıyor. Mart ayında ve önümüzdeki aylarda da cuma günleri tarımsal destek ödemeleri verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalar yapılacak.

Haber Editörü