Çiftçilere 3 Yeni Destek! Nisanda Tarım Bakanlığı Ödedi

Çiftçilere 3 Yeni Destek! Nisanda Tarım Bakanlığı Ödedi
Nisan ayında da Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere destek olabilmek için tarımsal destek ödemeleri sağlıyor.

Mart ayı boyunca cuma günleri beş farklı tarımsal destek ödemesinin yurt çapındaki çiftçilerin hesaplarına yatırılmasını ardından, nisan ayının ilk günlerinden itibaren yeni tarımsal desteklere ilişkin yapılacak açıklamalar merak ediliyor. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığı da tarımsal destek ödemelerine dair düzenli olarak kamuoyunu bilgilendiriyor. Tarımsal destek ödemelerinin hangi tarihlerde sağlanacağı araştırılırken, geçtiğimiz aylarda olduğu gibi nisan ayında da cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerinin çiftçilere iletilmesi bekleniyor.

Çiftçilere Nisan 2024 Tarımsal Destek Ödemesi

Nisan ayının ilk tarımsal destek ödemesi bu hafta cuma günü ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Üç farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından ayrıntılara ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre nisan ayının ilk tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları ve ödeme tutarları şöyle:

Mazot ve Gübre desteği kapsamında 2 milyar 393 milyon 722 bin 650 TL,
Küçük Ölçekli Balıkçılık desteği kapsamında 70 milyon 407 bin 750 TL,
Hayvan Gen Kaynakları desteği kapsamında 13 milyon 815 bin 600 TL.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Tarımsal Destekler Ne Zaman Verilecek 2024 Nisan?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın nisan ayının ilk tarımsal destek ödemesini bu hafta cuma günü ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırmasının ardından, yeni tarımsal destekler de merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri tarımsal destek ödemelerini çiftçilere iletiyor. Bu durumda, nisan ayında da cuma günleri tarımsal destek ödemelerinin sağlanması bekleniyor. Nisan ayı boyunca cuma günleri tarımsal destekler çiftçilerin hesaplarına yatırıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak.

Haber Editörü