Çiftçilere Mazot ve Gübre Desteği! Yaklaşık 200 Milyon TL Ödendi

Çiftçilere Mazot ve Gübre Desteği! Yaklaşık 200 Milyon TL Ödendi
Çiftçilere sağlanan mazot ve gübre desteğinin ayrıntılarına dair yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı üç farklı alt başlıktan oluşan mart ayının dördüncü tarımsal destek ödemesinin bu hafta cuma günü ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırdı. Söz konusu tarımsal destek ödemelerinin sağlanmasının ardından ayrıntılara ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, yurt çapındaki farklı illerde bulunan Tarım ve Orman Müdürlükleri de sosyal medya hesaplarından ve resmi internet siteleri üzerinden yayınladıkları duyurular ile tarımsal desteklerin detaylarına ilişkin kamuoyunu bilgilendiriyorlar.

Mazot ve Gübre Desteği Mart 2024

Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 üretim yılı mazot ve gübre desteği ödemeleri gerçekleştirildi. Söz konusu ödeme çerçevesinde 6432 çiftçiye 199.956.029 TL destek sağlandı. Söz konusu desteklerin bu hafta cuma günü çiftçilerin hesaplarına yatırılmasının ardından Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımı ile kamuoyu aydınlatıldı. Mazot ve gübre desteği ödenmesine dair açıklamada:

‘’2023 üretim yılı Mazot ve Gübre desteği (pamuk ürün grubuna) kapsamında ilimiz genelinde 6432 çiftçimize 552.661 51 da alana 199.956.029,02 TL destekleme ödemesi 22.03.2024 tarihi itibariyle üreticilerin hesaplarına aktarılacaktır. Hayırlı olsun’’ denildi.

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

Tarımsal Destekler 2024 Mart Ödemeleri

Mart ayının son günlerine doğru ilerlerken Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün mazot ve gübre desteği ödemelerine dair sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunmasının ardından, ülke genelindeki farklı illerde ikamet eden çiftçiler de tarımsal desteklere ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı mart ayı boyunca dört farklı tarımsal destek ödemesini cuma günleri ülke genelindeki çiftçilere iletti. Bu durumda, önümüzdeki haftalarda da cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına aktarılması durumunda bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyuru ile kamuoyunu bilgilendirecek.

Haber Editörü