Çiftçilere Nisan Ayı Bereketli Geldi! Mazot ve Gübre Desteği de Verildi

Çiftçilere Nisan Ayı Bereketli Geldi! Mazot ve Gübre Desteği de Verildi
Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi nisan ayında da Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal desteklere dair peş peşe açıklamalarda bulunuyor.

Mart ayında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın cuma günleri beş farklı tarımsal destek ödemesini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırmasının ardından, nisan ayının ilk günlerinde de tarımsal desteklere ilişkin gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri çiftçilerin hesaplarına yatırırken, geçtiğimiz hafta cuma günü nisan ayının ilk tarımsal destek ödemesi sağlandı. Mazot ve gübre desteğinin de yer aldığı tarımsal destek ödemesinin verilmesinin ardından ayrıntılara ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, bakanlık da resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile ödemelerin detaylarına ilişkin bilgi verdi.

Tarımsal Destek 2024 Nisan

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2.500.000.000 TL tutarındaki tarımsal destek ödemesi geçen hafta cuma günü çiftçilere iletildi. Mazot ve gübre desteğinin de içeriğinde yer aldığı tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları ve ödeme tutarları şöyle:

Mazot ve Gübre desteği kapsamında 2 milyar 393 milyon 722 bin 650 TL,
Küçük Ölçekli Balıkçılık desteği kapsamında 70 milyon 407 bin 750 TL,
Hayvan Gen Kaynakları desteği kapsamında 13 milyon 815 bin 600 TL.

2023/10/16/tarim-bakanligi-ekim-2023-destegi.jpg

Çiftçilere Destek Ödemeleri Nisan 2024

Mazot ve gübre desteğinin, küçük ölçekli balıkçılık desteğinin, hayvan gen kaynakları desteğinin nisan ayının ilk haftasında ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılmasının ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal desteklere dair yapacağı açıklamalar merak konusu oldu. Nisan ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi Tarım ve Orman Bakanlığı’nın cuma günleri tarımsal destek ödemelerini sağlaması bekleniyor. Bu çerçevede, önümüzdeki süreçlerde de cuma günleri tarımsal destek ödemeleri iletildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanacak.

Haber Editörü