Çiftçilere Yüzde 75 Hibeli Destek! Tarım Yardımı Veriliyor

Çiftçilere Yüzde 75 Hibeli Destek! Tarım Yardımı Veriliyor
Çiftçilere sağlanan hibe destekleri ile ilgili mart ayının ortalarında da yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Mart ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi geçtiğimiz hafta ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılmıştı. Söz konusu tarımsal destek ödemesi TC kimlik numarasının son rakamına göre bugün de devam ederken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemelerinin yanı sıra ülke genelindeki farklı illerde yaşayan üreticiler de belediyelerin tarımsal destek projelerini merak ediyorlar. Bu kapsamda, çiftçilere sunulan fide, fidan, gübre, mazot destekleri ile ilgili mart ayının ilk günlerinden itibaren belediyeler resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile açıklamalarda bulunuyorlar.

Çiftçilere Tarım Desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açıktı yapılan açıklamaya göre çiftçilere yüzde 75'i hibeli tarım desteği sağlanacak. Söz konusu desteklerin belli olmasının ardından belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yapılan paylaşım ile bilgi verildi. Tarım desteğine ilişkin yapılan açıklamada:

‘’Kocaeli Büyükşehir Belediyesince iki yıl önce hayata geçirilen, “Fikir Sizden, Destek Bizden” projesi kapsamında, tarımsal üretim ve hayvancılık faaliyetinde bulunan kooperatiflere yüzde 75 hibe desteği bu sene de devam ediyor. Kadın ve genç çiftçilere öncelik verilen projeden yararlanmak isteyen üreticilerden başvurular alınmaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatıyla kırsalda ikamet eden vatandaşların gelir ve refah düzeyinin iyileştirilmesi, kırsal ekonomik alt yapının güçlendirilmesi ve tarımsal ürünlerin daha iyi değerlendirilmesi amacıyla kooperatiflerin desteklenmesine yönelik, “Fikir Sizden, Destek Bizden” projesi 2022’de hayata geçirildi’’ denildi.

2023/10/16/tarim-bakanligi-ekim-2023-destegi.jpg

2024 Mart Tarımsal Destek Ödemeleri

Çiftçilere sağlanacak olan yüzde 75 hibeli tarımsal destek ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi açıklamada bulunurken, yurt çapındaki farklı illerde ikamet eden üreticiler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemelerini merak ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini çiftçilerin hesaplarına yatırıyor. Bu durumda, bugün ya da önümüzdeki hafta cuma günü de tarımsal destek ödemelerinin iletilmesi durumunda bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyunu aydınlatacak.

Haber Editörü