Çoğu Emekli Bu Detayı Bilmiyor! İki Maaşa Çift Promosyon Veriliyor!

Çoğu Emekli Bu Detayı Bilmiyor! İki Maaşa Çift Promosyon Veriliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesinin ardından kamu bankaları zamlı promosyon ödemelerine başlayacak. Bu kapsamda, emeklilerin çoğunun bilmediği bir detay ortayı çıktı. Buna göre, emekliler çift maaşa iki promosyon birden alacak. İşte detaylar…

Kamu bankalarında zamlı promosyon ödemeleri bugün başlıyor. Bankalar yeni sözleşme döneminde emeklilere 3 yıl boyunca bankada kalma şartı ile 8 bin lira ile 12 bin lira arasında promosyon ödemesi yaparken, başvurular pazartesi günü başlamıştı.
Peki kimler çift promosyon alabilecek? Promosyon alanlar sözleşme yenilerse ne kadar promosyon alacak? İşte cevabı…

images-3.jpeg

EMEKLİLERE ÇİFT PROMOSYON FIRSATI
SGK’dan çift maaş alma imkânı bulunuyor. Bu fırsat, kanunda dul ve yetim maaşı olarak adlandırılıyor. Bir kişi, hayatını kaybetmiş eşinden hem de anne ya da babasından aylık alabiliyor. Bu noktada en önemli konunun, emekli aylığı alınacak kişinin vefat tarihi ve emekli olunan kurumlar olduğu biliniyor.
Örneğin, 2008 yılından önce bir yandan eş ve bir yandan da anne ya da babanın hayatını kaybetme durumu söz konusuysa ve emeklilik kurumları da farklı ise bireyler, eşten dul maaşı, anne ya da babadan yetim maaşı alabiliyor. Aynı zamanda, emekli aylıkları da dosya bazında hissesine göre veriliyor.

images-1.jpeg

PROMOSYON SÖZLEŞMESİ YENİLENİRSE YENİ PROMOSYON ALINABİLİYOR MU?
Bir emeklinin geçen yılın nisan ayında EYT’den yararlanarak üç seneliğine 6 bin liradan promosyon sözleşmesi yaptığı düşünüldüğünde, burada üç sene 36 aya denk geliyor.
6 bin lira / 36 ay = 166 lira üzerinden aylık taahhüt miktarı oluşuyor. Sözleşmesi de 2026 yılının nisan ayında doluyor. Yani daha 2 yılı kalıyor. 166 lira x 24 ay üzerinden 3 bin 984 lira cayma tutarına istinaden iade edip farklı bir bankaya geçebiliyor.