Emekli Maaş Zammında Son Oranlar! En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olur?

Emekli Maaş Zammında Son Oranlar! En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olur?
Emekli maaşlarına hangi oranda zam yapılacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde en düşük emekli maaşının kaç TL olacak merak ediliyor.

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş ödemeleri önceki hafta başladı ve 28 Nisan tarihine kadar devam edecek. Nisan ayı maaş ödemelerine dair gelişmeler emekliler tarafından yakından takip edilirken, emekli maaşlarındaki artışlara ilişkin de araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, temmuz ayında emekli maaşlarının hangi oranda zamlanacağına dair üç aylık enflasyon farkı üzerinden çeşitli tahminler yürütülürken en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da merak ediliyor.

Emekli Maaş Zammı 2024

Ocak, şubat ve mart ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz ayların ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulurken, yılın ilk üç ayındaki enflasyon oranları ile yapılan hesaplamalara göre üç aylık zam oranı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın artması bekleniyor. Bu çerçevede, milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı mayıs, haziran ve temmuz ayının ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına dair Türkiye İstatistik Kurumu'nun yapacağı açıklamalara çevrildi. TÜİK’in her ay yapacağı açıklamalar ile birlikte emekli ve memur maaşlarındaki artışlar için daha net bir tablo ortaya çıkacak.

2023/10/16/hesap-makinesi.jpg

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarının hangi oranda artacağı merak edilirken, en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da araştırılan konular arasında yer alıyor. Emekli maaşlarına yüzde 20 ile 25 aralığında zam yapılacağına ilişkin çeşitli tahminler gündeme gelmeye devam ediyor. Bu durumda en düşük emekli maaşı da 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında yer alabilir. Altı aylık enflasyon verisinin belli olmasının ardından emekli ve memur maaş zammı netlik kazanacağından dolayı en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da belirlenecek.

Haber Editörü