Emekli Maaşına Zam Yapılacak Mı? AK Parti’den Yeni Açıklama Geldi!

Emekli Maaşına Zam Yapılacak Mı? AK Parti’den Yeni Açıklama Geldi!
Emekli maaşlarında seyyanen artış olup olmayacağı merak edilirken, yeni açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun aralık ayı enflasyon rakamlarını ocak ayının ilk günlerinde duyurmasının ardından SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerinin ve memurların maaşlarının yüzde 49,25 oranında zamlandığı açıklamıştı. Şubat ayında olduğu gibi mart ayında zamlı maaş ödemeleri milyonlarca memurun ve emeklinin hesabına aktarılırken, zamlı maaş ödemelerinin yanı sıra emekli maaşlarında seyyanen artış olup olmayacağı merak ediliyor. Bu çerçevede, emekli maaş zamlarına dair güncel gelişmeler emekliler tarafından yakından takip edilirken, yeni açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

Emekli Maaş Zammı 2024

Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılıp yapılmayacağı mart ayının son günlerine doğru gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Bu çerçevede, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu Haber Global’de gündemdeki konuları ilişkin açıklamalarda bulunurken, emekli maaş zamlarına da değindi. Haziran sonu ve temmuz başında emekliler ile ilgili düzenlemelerin mutlaka yapılacağını belirten Akbaşoğlu:

"Cumhurbaşkanımız bu konudaki talepleri her zaman dikkate alarak siyaset yapar. Cumhurbaşkanımızı bugün ve yarınki mitinglerde dikkatli dinleyelim. Haziran sonu temmuz başında emeklilerle ilgili düzenlemeleri mutlaka yapacağız. Talepleri dikkate alarak çalışmalar yapacağız." dedi.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

Emekli İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Emekli maaş zamlarına dair gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilirken, Ramazan Bayramı öncesinde ikramiyelere ilişkin da araştırmalar gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz süreçlerde yaptığı açıklamada 2000 TL'lik bayram ikramiyesinin yüzde 50 oranında artış neticesinde 3000 TL seviyesine yükseldiğini duyurmuştu. Söz konusu ikramiye ödemelerinin zamlanmasının ardından ödemelerin hangi tarihte yapılacağı merak edilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında zamlı ikramiyelerin verileceğini belirtti. Bu çerçevede, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine ödemelerin hangi tarihlerde sağlanacağına dair detaylı bilgilendirmenin ilerleyen günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılması bekleniyor.

Haber Editörü