Emekli Maaşları Artacak! Emekli Zammı O Tarihte Belli Olacak

Emekli Maaşları Artacak! Emekli Zammı O Tarihte Belli Olacak
Emekli maaşlarının hangi tarihte artacağı ve ne kadar zamlanacağı nisan ayının ilk günlerinde merak edilen konular arasında yer alıyor.

Emekli ikramiyesi ödemeleri bugün itibariyle başladı ve 5 Nisan tarihine kadar SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin hesaplarına yatırılacak. Söz konusu ikramiye ödemelerine dair gelişmeler yakından takip edilirken, 17-28 Nisan tarihleri arasında da tahsis numarasının son rakamına göre SSK ve Bağkur emeklilerine nisan ayı maaş ödemeleri sağlanacak. Söz konusu ikramiye ve maaş ödemelerinin yanı sıra, emekli maaşlarının hangi tarihte yükseleceği de merak edilen konular arasında yer alıyor.

Emekli Maaş Zammı 2024

Emekli maaşlarına altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılıyor. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına dair yaptığı açıklamalar emekliler tarafından yakından takip ediliyor. Ocak ve şubat ayı enflasyon rakamları baz alınarak yapılan hesaplamalara göre emekli maaş zammı için iki aylık oran yüzde 11,53 olarak belirlenirken, mart, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve altı aylık enflasyon verisinin netlik kazanmasının ardından emekli maaş zamları için açıklamalar yapılacak. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarının hangi oranda zamlanacağına dair kamuoyu aydınlatılacak.

2023/10/22/turk-lirasi.jpg

Emekli Maaşı Ödemeleri 2024 Nisan

Emekli maaşlarının ne kadar zamlanacağının yanı sıra, maaş ödemelerinin hangi tarihlerde gerçekleştirileceği de araştırılıyor. SSK ve Bağkur emeklilerine tahsis numaralarının son rakamına göre nisan ayında maaş ödemelerinin verileceği tarihler şöyle:

SSK Emeklileri İçin
Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18’inde,
Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19’unda,
Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23’ünde,
Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24’ünde,
Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25’inde,
Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26’sında

Bağkur Emekliler İçin
Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25’inde,
Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26’sınde,
Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28’inde

Haber Editörü