Emekli Zammında 2 Tahmin Öne Çıkıyor! İşte O Oranlar

Emekli Zammında 2 Tahmin Öne Çıkıyor! İşte O Oranlar
Emekli maaşlarının hangi oranda zamlanacağı merak edilirken, enflasyon verileri üzerinden çeşitli tahminler yürütülüyor.

Temmuz ayında altı aylık enflasyon verisine göre SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emekli maaşlarında artışa gelecek. Bu kapsamda, milyonlarca emekli maaşı zammının hangi oranda gerçekleşeceğini merak ederken, Türkiye İstatistik Kurumu'nun bugüne kadar açıkladığı enflasyon verileri baz alınarak emekli ve memur maaş zamları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Üç aylık enflasyon oranı araştırılırken, emekli maaşlarının hangi oranda artacağına dair çeşitli tahminler de yürütülüyor.

Temmuz 2024 Emekli Maaş Zammı

Temmuz ayında emekli maaşlarında hangi oranda artışa gidileceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak Türkiye İstatistik Kurumu'nun her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamalar baz alınarak emekli ve memur maaşları için çeşitli tahminler yürütülüyor. Ocak, şubat ve mart enflasyon verileri baz alınarak yapılan tahminlere göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olurken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları ise henüz açıklanmadı. Bu durumda, Türkiye İstatistik Kurumu'nun mayıs ayının ilk günlerinde nisan ayının, haziran ayının ilk günlerinde mayıs ayının, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayının enflasyon rakamlarını açıklaması ve altı aylık enflasyon verisinin netlik kazanması sonrasında emekli ve memur maaş zamlarına ilişkin resmi makamların kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

2023/10/16/hesap-makinesi.jpg

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaşları için net tablo ortaya çıkması beklenirken, güncel oranlar üzerinden yapılan hesaplamalar da emekliler tarafından yakından takip ediliyor. Yılın ilk üç ayında enflasyon verileri baz alınarak yapılan hesaplamalara göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olursan, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın artacağı tahmin ediliyor. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına yüzde 20 ile 25 aralığında artış yapılacağına dair tahminler bulunuyor.