Emekliler Dikkat! Ödemeler Bugün Başladı Cumaya Kadar Sürecek

Emekliler Dikkat! Ödemeler Bugün Başladı Cumaya Kadar Sürecek
Ramazan Bayramı ikramiyesi ödemelerinin bugün itibariyle başlamasının ardından, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine ödemelerin ne zaman sağlanacağı merak ediliyor.

Geçen yıl 2000 TL olan Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödenen ikramiyeler bu sene yüzde 50 oranında artış neticesinde 3000 TL seviyesine yükseldi. İkramiye ödemelerindeki zammın netlik kazanmasının ardından hangi tarihlerde emeklilere ikramiyelerin iletileceği merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz süreçte yaptığı açıklamada 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında ikramiyelerin verileceğini belirtmişti. Bu çerçevede, bugün itibariyle ödemelerin başlamasının ardından SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine hangi tarihlerde ödemelerin yapılacağına dair araştırmalar hız kazandı.

Emekli İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

3000 TL'lik Ramazan Bayramı ikramiyesi SSK kapsamında gelir ve aylık alanların ödeme günü 17-18 olanlara bugün itibariyle iletildi. Söz konusu ikramiye ödemelerinin başlamasının ardından tüm ödemelerin hangi tarihlere kadar gerçekleştirileceği merak ediliyor. Ramazan Bayramı ikramiyesinin ödeme tarihleri şöyle:

4A (SSK) kapsamında gelir ve aylık alanların ödeme günü;
17 ve 18 olanlara - 2 Nisan,
19, 20, 21, 22 olanlara - 3 Nisan,
23, 24, 25, 26 olanlara - 4 Nisan’da

4B yani Bağkur kapsamında gelir ve aylık alanların tamamına 5 Nisan’da

4C emekli sandığı kapsamında her ayın 1 ile 5'i arasında aylık alanların ödeme günü; 1 ve 2 olanlara 2 Nisan, 3, 4 ve 5 olanlara aylıkları ile birlikte aynı günde olmak üzere 3-5 Nisan tarihleri arasında ödeme yapılacak.

2023/10/22/turk-lirasi.jpg

Emekli Promosyonları 2024 Nisan

Emekli ikramiyelerine dair araştırmalar sürerken, emekli maaşına ek getiri elde etmek isteyenler de bankaların güncel promosyon fırsatlarını merak ediyorlar. Emekli promosyonu ödemeleri maaş aralıklarına göre değişkenlik gösterirken bankalar da güncel promosyon fırsatlarına dair düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu durumda, 30 Nisan tarihine kadar devam edecek olan emekli promosyonu kampanyalarına erişmek ve detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler bankaların resmi internet sitelerindeki emekli promosyonu sayfalarını inceleyebilirler.

Haber Editörü