Emeklilere Destek Verildi! 1500 TL Destek Çeki İletildi

Emeklilere Destek Verildi! 1500 TL Destek Çeki İletildi
Emeklilere sağlanan desteklere dair mart ayının son günlerinde ülke genelindeki belediyeler yeni açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar.

17 Mart tarihinde başlayan SSK ve Bağkur emeklilerine mart ayı maaş ödemeleri dün itibariyle sona erdi. Söz konusu maaş ödemelerine dair gelişmeler emekliler tarafından yakından takip edilirken, emeklilere destek olabilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler de çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere sunulan desteklere dair belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendiriliyor.

Emeklilere Destek Çeki

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre emeklilere bayram destek çeki projesi çerçevesinde 1500 TL’lik destek çekleri toplam 50.000 emekliye verildi. Söz konusu desteklerin sağlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş:

“Emekliye Bayram Destek Çeki’ projemize başvuru yapan ve maaşı 20 bin TL’nin altında olan 50 bin emeklimize 1.500 TL’lik destek çeklerini ulaştırdık. Daha önceki sosyal destek projelerimizde tek bir meslek grubunda geçerli olan harcama kodları, bu sefer birçok alanda geçerli olacak. Emeklilerimize kolaylık sağlama adına çekller, BESOB’a kayıtlı üye işyerlerimizden anlaşmalı 905 mahalle bakkalında, 554 giyim ve ayakkabı mağazasında ve 324 kırtasiyede geçerli olacak. 21 Nisan 2024’e kadar kullanılabilecek bu harcama kodları, toplamda anlaşmalı bin 783 üye iş yerinde geçerli olacak. 100 bin emeklimizi 150 milyon TL değerinde destekleyeceğimiz bayram destek çeki başvuruları 31 Mart 2024’e kadar devam ediyor. Bu proje sayesinde bayram öncesi, piyasaya yaklaşık 150 milyon TL değerinde bir destek de sağlamış oluyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın emektarı olan, Bursa’mızın ve ülkemizin bugünlere gelmesi için alın teri döken bütün emeklilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Emeklilerimize ve esnafımıza hayırlı olmasını diliyor, bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

Emeklilere Destek Ödemeleri 2024 Mart

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı destek çekinin yanı sıra, ülke genelindeki farklı illerde ikamet eden emekliler de belediyelerin destek projelerini yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, belediyelerin emekliler için hayata geçirdiği desteklere erişmek ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Haber Editörü