Emeklilere Müjde! Bayram Öncesi Ödemeler Resmen Başlıyor

Emeklilere Müjde! Bayram Öncesi Ödemeler Resmen Başlıyor
Emeklilere sağlanacak olan ikramiye ödemelerine dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı.

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde geçtiğimiz yıl 2000 TL olmak üzere toplamda 4000 TL milyonlarca emekli hesabına aktarılmıştı. Ocak ayında emekli maaşlarının yüzde 49,25 oranında zamlanmasının ardından bayram ikramiyelerinde artış olup olmayacağı merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 50 oranında artış neticesinde bayram ikramiyesinin 3000 TL seviyesine yükseldiğini duyurdu. Söz konusu ikramiye ödemelerinin tutarlarının netlik kazanmasının ardından ödemelerin hangi tarihlerde yapılacağı merak edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da detaylı ödeme takvimine dair bilgi verdi.

Emekli İkramiyesi Ödeme Tarihi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasına göre 4A kapsamında gelir ve aylık alanların ödeme günü 17 ve 18 olanlara 2 Nisan, 19, 20, 21, 22 olanlara 13 Nisan, 23, 24, 25, 26 olanlara 4 Nisan tarihinde zamlı ikramiye ödemeleri verilecek. 4B kapsamında gelir ve aylık alanların tamamı ise 5 Nisan tarihinde 3000 TL tutarındaki ikramiye ödemesini alabilecekler. Söz konusu ikramiye ödemelerinin netlik kazanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulundu. Söz konusu paylaşımda:

’'Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacaktır. Kıymetli emeklilerimiz ve aileleri için hayırlı, bereketli olmasını diliyorum’’ denildi.

2023/10/22/turk-lirasi.jpg

Emeklilere Promosyon Ödemeleri 2024

2 ile 5 Nisan tarihleri arasında milyonlarca emekliye zamlı ikramiye ödemesinin yapılacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyururken, emekli maaşına ek getiri elde etmek isteyen kişiler de bankaların güncel promosyon fırsatlarına dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu kapsamda, maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere maaş aralıklarına göre değişen tutarlarda promosyonlar sunuluyor. Kamu bankalarının promosyon ödemeleri 8000 TL ile 12.000 TL seviye ulaşırken, nisan ayında emekli promosyonlarında artışlar oluşması durumunda bankalar resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlayacaklar.

Haber Editörü