Emekliye Zam Hesaplaması! SSK ve Bağkur 3 Aylık Oran

Emekliye Zam Hesaplaması! SSK ve Bağkur 3 Aylık Oran
Emekli maaşlarının temmuz ayında hangi oranda artacağına dair nisan ayında hesaplamalar hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu mart ayı enflasyon rakamlarını geçtiğimiz hafta duyurdu. Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından ocak, şubat ve mart ayı enflasyon verileri dikkate alınarak emekli ve memur maaşları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. SSK ve Bağkur emeklileri de üç aylık enflasyon verisine göre zam oranının ne kadar olduğunu ve temmuz ayında yapılacak zam neticesinde en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceğini merak ediyorlar.

Emekli Maaş Zammı 2024 Temmuz

Temmuz ayının ilk günlerinde milyonlarca SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklisinin ve memurun maaşında artışa gidilecek. Türkiye İstatistik Kurumu'nun ocak, şubat ve mart ayı enflasyon verileri dikkate alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre emekli maaşlarındaki artış için üç aylık zam oranı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları ise henüz açıklanmadı. Bu çerçevede, önümüzdeki süreçlerde söz konusu enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından emekli maaşları için daha net bir tablonun ortaya çıkması bekleniyor. Emekliler ve memurlar da her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına ilişkin Türkiye İstatistik Kurumu'nun yapacağı açıklamaları yakından takip edecekler.

2023/10/16/hesap-makinesi-gorseli-2.jpg

2023/10/16/hesap-makinesi.jpgEn Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun önümüzdeki aylarda açıklayacağı enflasyon rakamları birlikte emekli maaşları için daha net bir tablonun ortaya çıkması beklenirken, en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Ocak ayında 7500 TL olan en düşük emekli maaşı 10.000 TL seviyesine yükselmişti. Bu çerçevede, temmuz ayında da altı aylık enflasyon verisine göre en düşük emekli maaşının belirlenmesi bekleniyor. Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından altı aylık enflasyon verisi yüzde 20 ile 30 arasında yer alırsa, en düşük emekli maaşı da 12.000 TL ile 13.000 TL aralığında bulunabilir.

Haber Editörü