En Düşük Emekli Maaşı Zamlanacak! İşte Beklenen Yeni Maaş Aralığı

En Düşük Emekli Maaşı Zamlanacak! İşte Beklenen Yeni Maaş Aralığı
Emekli maaşlarına yapılacak zam sonrasında temmuz ayında en düşük emekli maaşının kaç TL olacağına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Temmuz ayında da ocak ayında olduğu gibi altı aylık enflasyon verisine göre milyonlarca SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisinin maaşına zam yapılacak. Söz konusu maaş zammı için araştırmalar hız kesmeden devam ederken, gerçekleşecek artış neticesinde 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, yılın ilk üç ayındaki enflasyon verileri ve önümüzdeki aylarda enflasyon beklentileri baz alınarak emekli maaş zamları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tahminler oluşturuluyor.

En Düşük Emekli Maaşı Zammı 2024

Ocak ayında yapılan zam neticesinde en düşük emekli maaşı 7500 TL'den 10.000 TL seviyesine yükselmişti. Temmuz ayındaki artış için ise henüz oran telaffuz edilmedi. Ocak, şubat ve mart ayı enflasyon rakamları dikkate alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olurken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları da önümüzdeki ayların ilk günlerinde açıklanacak. Bu çerçevede, söz konusu enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunuyor. Emekli maaşlarına yüzde 20 ile 25 aralığında artışın hayata geçmesi durumunda ise en düşük emekli maaşı 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında yer alabilir.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

Emekli Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Temmuz ayında yapılacak zam neticesinde en düşük emekli maaşının 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında yer alacağına ilişkin tahminler bulunurken, milyonlarca emeklinin maaş zammının hangi tarihte duyurulacağı merak ediliyor. Emekli maaşlarına temmuz ayının ilk günlerinde zam yapılacak. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurması ve altı aylık enflasyon verisinin netlik kazanması sonrasında emekli maaşlarındaki artışlara dair kamuoyu bilgilendirilecek.

Haber Editörü